Legg til bokmerke
Mjølfjellet

Lengde: 3,7 km

Høydemeter: 650 til 1374

Bratthet: 26°

Gradering: Middels

Opptur

Rute (2): Terrengklasse 2 – Utfordrende. Start på Kårdal og følg langrennsløypen til broen som ligger rett sør for Høghaug. Kryss elven og følg skogen i sør-sørøstlig retning oppover hvor en runder høydedraget på 700 moh. En følger videre ryggen vest for Skredteigselvi til 1200 moh. MERK: her må en velge rute i forhold til skavler som endrer seg fra år til år. Fra ca. 1200 moh. går en rett mot toppvarden på 1374 moh.

 

Nedkjøringer

Ryggen (2):Terrengklasse 2 – Utfordrende. Retur samme vei som oppturen.

Skredteigen (2a): Terrengklasse 3 – Komplekst. Nedkjøringen starter i slakt terreng hvor en ofte finner fin snø i de små søkkene ned mot kanten på 1270 moh. Herfra må en vurdere beste veivalg etter dagens snøforhold. Det kan kjøres brattere linjer (40 grader +) hvis en holder mer mot nordøst.

Superflanken (2b): Terrengklasse 3 – Komplekst. Øst for toppen ligger en topp på 1272 moh., herfra tar en sikte mot Ørneberget og følger hele flanken ned til gamle heisen på vestsiden av elven ved MUH. Vel nede krysses Kleivelvi via Slondalsbroen før en følger Upsetevegen ned til MUH. 

Mjølfjellrenna (2c): Terrengklasse 3 – Komplekst. Øst for toppen ligger en topp på 1272 moh. Herfra renner en videre rundt 600 meter mot øst, før en kommer inn i rennen. Den er smal i starten før den blir bredere nedover. Selve rennen er på 1000 meter og vel 500 høydemeter.


Slondalsfossen (2e): Terrengklasse 3 – Komplekst. Fra toppen på 1374 moh. kjører du mot øst. Nedkjøringen starter i åpent terreng som blir noe slakere og en følger et elvesøkk. Fra 1040 moh. kjører en et bratt heng på 35 grader ned mot Slondalsvatnet. Her må en gjøre skredvurderinger før en velger å kjøre helt ned til vannet. Et godt alternativ er å snu før henget, og returnere via en av de andre rutene som er beskrevet ned fra Mjølfjellet.

Mjølbotnen (2f): Terrengklasse 2 – Utfordrende. Fra toppen på 1374 moh. kjører du i vestlig retning. Først bratt, som kan unngås med å starte i søkket under toppen, deretter en jevn og fin helling som ofte gir gode forhold og fin snø. De fleste velger å ta turen opp igjen for å kjøre en av de andre rutene ned igjen.

TIPS:

Følg med på været og hvordan snøen har lagt seg, velg den ruten som er trygg og som gir de beste forholdene. Mjølfjellet byr på kjøring i nesten alle himmelretninger.

 

Kart