Legg til bokmerke
Upsete–Rustedalseggi

Lengde: 3,1 km

Høydemeter: fra 850 til 1405

Bratthet: under 30°

Gradering: Middels

Opptur:

Rute (10): Terrengklasse 1 – Enkelt. Turen begynner på Upsete stasjon og følger i starten samme trasé som sommerstien opp til Breidalen. Vær obs på enkelte brattheng (skredterreng) like nordvest for de to hyttene. I Breidalen krysses elva ved ca 1000 moh. Gå vestover opp flanken, følg deretter ryggen nordover mot toppen av Rustedalseggi.

 

Nedkjøringer:

Rustedalseggen (10): Terrengklasse 1 – Enkelt. Retur samme vei som oppturen. Trygg rute som ofte kan kjøres allerede i oktober. Her legger snøen seg tidlig og underlaget krever lite snø for fine skiforhold.

Breidalen (10a): Terrengklasse 3 – Komplekst. Nedkjøringen begynner med 100 høydemeter i bratt terreng. Deretter flater det ut i Breidalen og en følger sporene fra oppturen.

Vieren (10b): Terrengklasse 1 – Enkelt. Fra Rustedalseggi holder en retning sør/vest ned i Rustedalen og følger dalen til Vieren. Denne ruten krever en del snø for her må du kunne svinge i bjørkekratt. Ta toget fra Vieren eller følg skiløypen tilbake til Upsete eller til Mjølfjell Ungdomsherberget. 

TIPS:

Ta morgentoget fra Bergen, spenn på deg skiene på Upsete stasjon og bruk dagen i fjellet, før du tar ettermiddagstoget tilbake. Sesong fra oktober/november til mai/juni.

Avslutt turen med en kaffe på Mjølfjell Ungdomsherberget før du returnerer med toget fra Ørneberget stasjon
.

.

 

Kart